Vraag & Antwoord

Staat je vraag en antwoord er niet bij? Stel je vraag dan via info@experiencebadminton.nl.

Voor wie is het evenement bedoeld?

Voor iedereen die al badminton speelt of het een keer wil proberen. Ook als je gewoon geïnteresseerd bent in de sport, ben je van harte welkom.

Voor wie zijn de activiteiten bedoeld?

De lessen zijn bedoeld voor volwassenen en kinderen die badminton een keer willen proberen. Die dus nog nooit (of zelden) hebben gebadmintond op een echte baan. De clinic van Dorien is voor mensen die al wel badmintonervaring hebben.

Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

Om mee te kunnen doen met de activiteiten heb je sportkleding en -schoenen nodig. Een racket kun je van ons lenen. Wil je gewoon langskomen zonder mee te doen aan een activiteit, dan heb je niets nodig. 

Moet ik betalen om mee te kunnen doen?

Nee, toegang en deelname is voor iedereen gratis. 

Mag ik ook langskomen, zonder me vooraf aan te melden?

Ja, je hoeft je niet perse vooraf aan te melden. Als er nog ruimte is, mag je ook nog meedoen aan de activiteiten. Mensen die zich hebben aangemeld, hebben natuurlijk wel voorrang.

Mag ik ook gewoon langskomen, voor de gezelligheid?

Jazeker! Je hoeft niet perse mee te doen aan de activiteiten. We hebben ook een informatiemarkt waar je kunt rondneuzen. En als er een baan vrij is, ben je welkom om daar een partijtje te spelen.

Heb ik een partner nodig voor het gezelligheidstoernooi?

Nee, wij koppelen je aan een andere badmintonner. Dat kan een andere deelnemer zijn of iemand van de organiserende clubs. We proberen daarbij koppels te maken die vergelijkbaar zijn wat betreft sterkte.

Hoe wordt het gezelligheidstoernooi gespeeld?

We spelen dubbels volgens het laddersysteem in rondes van 10 minuten. Win je je partij dan stijg je op de ladder. Verlies je dan daal je op de ladder. Het idee is dat iedereen uiteindelijk op een niveau belandt dat bij ze past en de partijen dus steeds spannender worden.

Pimp your racket? Wat houdt dat in?

Dit is een ludieke actie waarbij je met inkt een plaatje op je racket kunt laten drukken. Vooral kinderen vinden dat altijd erg leuk!

Wat kan de racketdokter voor me doen?

Sommige badmintonners spelen al jaren met hetzelfde racket. Zonder dat ze ooit de bespanning of grip hebben vervangen. Of een keer een modern, nieuw racket hebben geprobeerd. De racketdokter kan je advies geven over je materiaal. Hij kan je racket ook opnieuw laten bespannen of je grip vervangen. Hiervoor vraagt hij dan wel een vergoeding.