Informatie

Badminton is een veelzijdige, uitdagende sport die net zoveel om inzicht en techniek draait als om conditie, snelheid en kracht. Dat maakt het ontzettend leuk om te doen. Hoe oud je ook bent. Op welk niveau je ook speelt. Experience Badminton biedt je de kans dit zelf te ervaren. Iedereen is welkom. Of je nu al jaren speelt of voor het eerst een racket oppakt.  

Het evenement vindt plaats op 13 april in sporthal de Geusselt (Olympiaweg 68 in Maastricht). Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wel aan te raden als je zeker wilt zijn dat je mee kunt doen. Voor deelname aan clinics, lessen en het toernooi is sportkleding verplicht. Rackets kun je lenen. Hieronder vind je meer informatie over de activiteiten.

Introductielessen jeugd en volwassenen

Ervaren (jeugd)trainers leren je de basisvaardigheden die je nodig hebt om badminton te kunnen spelen. De forehand- en backhandgrip, een aantal basisslagen en de spelregels. De vaardigheden die je geleerd hebt, oefen je direct op de baan.

Tips van een topper

Dorien Lups, eredivisiespeelster bij Velo en jeugdtrainster bij BC Rally, laat je ervaren hoe het is om een badmintontraining op hoog niveau te volgen. Deze clinic is bedoeld voor personen die al eerder hebben gebadmintond. 

Gezelligheidstoernooi

Dit toernooi wordt gespeeld volgens het laddersysteem. De organisatie koppelt je aan een andere deelnemer of een speler van één van de organiserende clubs. Elke ronde duurt 10 minuten. Win je je partij dan stijg je op de ladder. Verlies je dan daal je. Uiteindelijk beland je zo op het niveau dat het beste bij je past.

Demonstratie (aangepast) badminton

Dorien Lups neemt het op tegen lokale ‘toppers’ om een single en dubbel op hoog niveau te laten zien. Hierna geven spelers van de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging en de Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland demonstraties van zittend- en rolstoelbadminton. 

Programma

10:00 Opening door wethouder Bert Jongen
10:30 Introductielessen
10:30 Tips van een topper
11:30 Gezelligheidstoernooi
13:00 Demonstraties
14:00 Introductielessen
14:00 Tips van een topper
15:00 Gezelligheidstoernooi
16:30 Afsluiting

Informatiemarkt

Leden van de clubs die het evenement (mede) organiseren vertellen je alles wat je wilt weten over de sport en hun club. Hier is ook een voucher verkrijgbaar waarmee je 15 keer gratis mee kunt spelen bij de drie organiserende clubs (5 keer per club).

Racketdokter

Speel je al jaren met hetzelfde racket? Bezoek dan eens de racketdokter. Hij geeft je advies over je racket, grip en bespanning. Koop eventueel direct een nieuw racket, gripje of laat je racket opnieuw bespannen.

Pimp je racket

Creatieve leden van de organiserende clubs versieren je racket. Kies een symbool of emoticon en laat die met speciale inkt op je bespanning afdrukken.

Organisatie

Experience Badminton is een initiatief van badmintonclubs Gronsveld, Rally en Space Shuttle in samenwerking met de Maastrichtse Gehandicapten Sportvereniging en Gehandicapten Sportvereniging Heuvelland. Badminton Nederland heeft het evenement mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage.